Startsida Hårborttagning Kärl  Ben Kärl  Ansikte Pigmentfläckar Skinrejuvenation
Rosacea Restylane Kemisk  Peeling Hudvård Samarbetar med Om oss Vägbeskrivning
         
   

Rosacea - IPL behandling

Vi som jobbar på Malmö City Laser
har medicinsk utbildning

 
 

Fakta: Rosacea även kallad vuxenacne är en hudsjukdom som drabbar centrala delar av ansiktet och orsakar rodnader så som röda kinder, röd näsa, inflammerade knottror och finnar. Orsaken tros vara överreaktion av ansiktets blodkärl på grund av bl.a. sol, värme, kyla, alkohol, tobak, irriterande kemikalier, ibland även vanliga hudkrämer, starkt kryddad mat och stress.

Tillståndet är vanligare hos ljushyade personer som lätt får rodnad av värme och stress. IPL även kallad diodlaser behandlar effektivt de vidgade blodkärlen och tendensen att rodna. Episoder med finnar och knottror minskar också markant. Svåra tillstånd av mycket aktiv rosacea med många utslag, behandlas först medicinskt av läkare med antibiotika i kräm eller tablettform före IPL behandling.

Hur många behandlingar?
Antalet behandlingar som krävs beror på typen av hudproblem. I genomsnitt krävs en serie av två till fem behandlingar, med ett intervall på ca. två veckor. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

Att tänka på:
Du får inte ha solat på 4 veckor, gäller även solarium och brun utan sol. Du får inte heller sola, eller exponera huden för solen mellan dina behandlingar. Använd solkräm med minst solskyddsfaktor 30 i 4-6 veckor efter behandling.

 
IPL (Intense Pulsed Light)
är ett högintensivt ljus
 
 
Malmö City Laser,  Norregatan 6,  211 27 Malmö,  Skåne län,   040 - 30 00 84    info@malmocitylaser.com